De Mooiste Buitendeuren

Soorten buitendeurkrukken en hun voordelen

Geplaatst door 06-08-2022 19:30 door Sophie Jacobiatus

Buitendeurkrukken kunnen een geweldige manier zijn om je persoonlijke stijl uit te drukken, maar ook om je huis extra te beveiligen, want je moet je deur op verschillende manieren kunnen openen en sluiten. Dit betekent dat er een groot aantal verschillende soorten buitendeurkrukken beschikbaar zijn.

De sleutelbediende kruk is het meest voorkomende type buitendeurkruk. Het is een traditionele greepstijl die wordt geleverd met een bijpassend beslagdeel met een sleutelgat. Dit beslagstuk herbergt gewoonlijk een sleutelslot dat verbonden is met de binnenknop of hendel. Met een sleutelslot kun je je buitendeur veilig op slot houden en er toch snel en gemakkelijk bij kunnen. Een belangrijk voordeel van deze deurkruk is dat hij gemakkelijk te gebruiken is en je snel toegang geeft tot je huis.

Een deurkruk met hendel is een ander populair type buitendeurkruk. Deze greep heeft meestal de vorm van een platte hendel en wordt gebruikt in sommige moderne deurontwerpen. Dergelijke handgrepen zijn er in een verscheidenheid van mooie ontwerpen en kunnen het uiterlijk van je buitendeur verbeteren. Krukgrepen zijn handig omdat je geen sleutel hoeft in te steken of aan een knop hoeft te draaien om de deur te openen - je hoeft alleen maar aan de hendel te duwen of te trekken om de deur te openen.

Een ander type buitendeurkruk op de markt is de klaviergreep. Deze wordt meestal gebruikt met een digitaal nachtslot. Met een klavierkruk voer je gewoon een toegangscode in op het digitale toetsenbord in plaats van dat je een sleutel moet invoeren. Dit type deurkruk is een goede keuze als je je huis beter wilt beveiligen.

Tenslotte is een andere optie om te overwegen een deurkruk met ingebouwde camera. Dit soort buitendeurkrukken wordt geleverd met een geïntegreerde beveiligingscamera die verbonden is met je smart home of huisbeveiligingssysteem. Zo kun je de buitenkant van je huis overal gemakkelijk in de gaten houden met je smartphone of tablet.

Dit zijn slechts een paar van de soorten buitendeurkrukken die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Elk type deurkruk heeft zijn eigen voordelen, maar ze bieden allemaal meer veiligheid en gemak. Zorg ervoor dat je een deurkruk kiest die past bij de stijl van je huis en die de extra veiligheid biedt die je nodig hebt.