De Mooiste Buitendeuren
Het verschil tussen voorgehangen deuren en plaatdeuren

Het verschil tussen voorgehangen deuren en plaatdeuren

Geplaatst door 23-03-2023 13:45 door Ferry Muts

De keuze voor voorhangende deuren of plaatdeuren voor je huis kan ontmoedigend lijken, maar in werkelijkheid is het heel eenvoudig. Voorgehangen deuren en plaatdeuren zijn twee enorm verschillende methoden om deuren in je huis te plaatsen en de keuze tussen de twee moet worden gemaakt afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de consument.

Een voorgehangen deur komt, zoals de naam al zegt, voorgehangen in een groter kozijn. De deur en het kozijn, samen met de scharnieren, zijn verbonden en klaar voor installatie, wat de installatie gemakkelijker en sneller maakt. De kans op fouten onderweg is minimaal, maar voorgehangen deuren kunnen duurder zijn.

Plooideuren daarentegen worden verkocht zonder het kozijn, de scharnieren en de accessoires, en kunnen worden ingekort om precies in jouw deuropening te passen. Vlakke deuren zijn gemakkelijker te vervoeren, en ze zijn aanpasbaar, dus ze zijn geweldig als je geen genoegen wilt nemen met een standaard maat. Het installeren van een plaatdeur vereist echter wat meer vaardigheid, en je moet het juiste gereedschap en materiaal hebben om de klus te klaren. Dus, als je geen doe-het-zelver bent, is het de kosten waard om een vakman in te huren voor deze klus, want de installatie kan wat ingewikkelder zijn.

Uiteindelijk zijn zowel voorgehangen deuren als plaatdeuren belangrijk en kunnen ze aan verschillende behoeften voldoen. Voorgehangen deuren werken beter voor standaard deurmaten, terwijl plaatdeuren worden aanbevolen voor aangepaste, niet-standaard maten. Hoewel beide producten verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen en materialen, moet je beslissing afhangen van je budget, specifieke behoeften en installatievaardigheden.