De Mooiste Buitendeuren
DIY voorgehangen buitendeur installeren - stap-voor-stap handleiding

DIY voorgehangen buitendeur installeren - stap-voor-stap handleiding

Geplaatst door 04-03-2023 19:59 door Sophie Jacobiatus

Of je nu onlangs een nieuwe voorgehangen buitendeur hebt gekocht of al een tijdje een oudere wilt vervangen, een stap-voor-stap handleiding voor de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de deur correct wordt geïnstalleerd en lang meegaat. Deze gids leidt je door het installatieproces van een voorgehangen buitendeur, zodat je het zelf kunt doen.

Stap 1: Meet de deur op

Voordat je begint is het belangrijk om je deur op te meten en de maten te bevestigen met die van de voorgehangen deur. De metingen moeten de breedte en hoogte van de deur omvatten, evenals de ruwe openingsbreedte en -hoogte. Zorg ervoor dat je twee keer meet en je getallen bevestigt om zeker te zijn van een goede installatie.

Stap 2: Verwijder de oude deur

Als je een bestaande deur vervangt, moet je eerst de oude deuropening verwijderen. Dit houdt in dat je de sierlijsten en deurstijlen verwijdert, en vervolgens de schroeven van de scharnieren en de deurknop. Daarna kun je de deur uit het kozijn halen.

Stap 3: De ruwe opening voorbereiden

De voorgehangen deur wordt geleverd met een voorgemonteerde deurstijl. Deze stijl moet passen in de ruwe opening die je ervoor hebt voorbereid. Voordat je met de installatie begint, moet je de ruwe opening verder voorbereiden. Dit omvat het aanbrengen van de nodige isolatie, schuim of gipsplaten. Als je de ruwe opening hebt voorbereid, ben je klaar voor de volgende stap.

Stap 4: De deur installeren

Zodra de ruwe opening is voorbereid en de deur is opgemeten, ben je klaar om met de installatie te beginnen. Om te beginnen schuif je de voorgehangen buitendeur in het kozijn tot hij goed tegen de randen past. Controleer of de deur waterpas en recht is voordat je hem aan het kozijn bevestigt. Als je hebt bevestigd dat de deur waterpas staat, kun je hem aan het kozijn bevestigen.

Stap 5: Kitten en isoleren

Als de voorgehangen buitendeur eenmaal goed in het kozijn zit, kun je beginnen met breeuwen en isoleren. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je deur goed is afgedicht, zodat hij energiezuinig is en beschermt tegen schade door het weer. Begin met breeuwen rond de deurstijl, samen met alle kieren en naden die je ziet. Breng daarna weerstrips aan voor extra isolatie.

Stap 6: Hang de deur op

De laatste stap bij het plaatsen van een voorgehangen buitendeur is het ophangen van de deur in het kozijn. Hang de deur in de onderste stijlen en bevestig dan de scharnieren aan het kozijn. Vervolgens kun je de deurkruk of -knop aan de deur bevestigen.

Door de tijd te nemen om je voorgehangen buitendeur goed te installeren, kun je ervoor zorgen dat je deur veilig is en lang meegaat. Met deze stap-voor-stap instructies kun je de installatie zelf voltooien en heb je in een mum van tijd een veilige en energiezuinige deur.